Centre de Poblenou Park by Jean Nouvel

Jean Nouvel presented in Barcelona, Spain, the Centre de Poblenou Park, a gigantic sustainable garden of 5,5 hectares designed as “meeting point” and “acoustic microclimate” playing with light and shadows.

The main garden of the park has a forest very well organized ending at one end of the park with a ramp of volcanic soil. In the second garden, the woodland surrounds the building of the old Oliva-Artés factory and takes the citizens through a visual and olfactory experience. In the third garden the most prominent feature is a crater that carries the visitor with a spiral to the “center of the Earth”.

Photos by Iñigo Bujedo

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Centre de Poblenou Park by Jean Nouvel

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *