CP Apartment

BAAS Arquitectes projected this beautiful apartment in Barcelona using just two materials: larch wood and a white color scheme. Here is the project description: Redevelopment of a mezzanine in Barcelona. The height of surrounding buildings and leaf cover of neighbouring trees mean only a cool watery sunlight filters through, much the same as in northern Europe. Houses in these countries use wood and candles to achieve a warmer homely atmosphere.  Wooden floor and ceilings. Like an ice Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Leon City Funeral Chapel by BAAS Arquitectes

The Funeral Chapel is located Leon, Spain, in front of a large green area and close to a residential neighborhood. To integrate the building into the natural environment, BAAS Arquitectes decided to bury it under a pond of water. The waiting room opens to a large slope of ivy and birch, and is characterized with varnished wood, carpets and large indirect lighting to enhance their comfortable appearance. The rooms are naturally illuminated through some courtyards with water that gives privacy Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Courthouse in Sant Boi by BAAS Arquitectes

BAAS Arquitectes designed this vertical components of concrete sheets for the new Courthouse in Sant Boi, Barcelona, presenting a new king of building, emulating the volumes of law books found on the walls of lawyers’ and notaries’ offices. The concrete sheets are built from different distances and different angles, in some cases to favor views from inside and, in other cases, to prevent being seen from outside. The hearing rooms are on the ground floor, with a direct connection to the Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!