ENTRANCE Shop

SquareONE projected the interior for a shop in Bucharest named ENTRANCE. Here is the project description: The concept began by trying to transform a space of 200 sqm in an allegory. Imaginary animals that abide in a sureal forest, a refuge, a route. Thus it might sound pretenciuos, technical and formal achievement must remain simple, unsophisticated, a honest aproach to the conceptual design, not suported by pretentiose materials or sophisticated systems. I tryed to use as little graphics Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Sinus House

Cebra Architects designed an unusual country house located in Denmark with a great mix of pastoral settings and modern architecture. The house looks like a black barn with white cut-outs. Inside, a minimal interior design applied to each of the rooms, blending perfectly with the contemporary style of the living and dining room areas. Photos by Kaj Lergaard Via DigsDigs Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Gastromium Restaurant

Francesc Rifé received the FAD of Inerior Design prize for his work in the Gastromium restaurant situated in the district of El Porvenir in Sevilla, Spain. A minimalist facade invites us to enter a restaurant through a large set of sliding doors in black sheet metal that manage to create a transition space between the exterior and the interior, an effect emphasized by the contrast between the black doors and the luminosity of the white interior. The entire space breathes restraint and Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Black Pyramid House by Suppose Design Office

Suppose Design Office designed a black pyramid in Saijo, Japan, inspired by the earliest house in Japanese architecture called pit dwelling or “tateana jukyo”. A young couple and their three children wanted a unique house, in which the open public part would preserve privacy. The site which was formerly an open field was excavated and the house was sunk a meter into the ground. The soil from excavations was used to create a protective barrier around the perimeter of the site, and acted as Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Leffot Store by Front Studio

Front Studio projected the renovation of this corner retail space in New York for the luxury men’s shoe store, Leffot, that began with an unusual idea for displaying shoes: a dining table. In the center of the space sits a hand crafted ash dining table. Hanging above the table is a chandelier delicately constructed as an organic metal bramble of branches. A glossy ebony branch wallpaper pattern rises out of classic black painted wainscot panels. Various shades of inky blacks provide a dramatic Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!