Casa G

Gudmundur Jonsson Arkitektkontor designed this vacational house respecting the landscape that surrounds the house. Project description: The concept of Casa G is based on reading and feedback to the landscape it exists on. The characteristic landscape situation and view differences distinctively in each direction. Towards south the view to the sea and islands, towards north the characteristic triangular mountain, towards east the glacier and towards west the river and canyon. Those Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House Am Oberen Berg

Alexander Brenner Architekten designed this spectacular house located in Stuttgart with fantastic views over the pool towards the valley. Project description: When approaching the building via the access road an in-depth layered picture is discernible. The northeast side of the house is an addition/a combination of white cubes. Each of them is recognizable as an individual structure when viewed from close up, but seen from a distance, they merge to form a unified whole. As you enter Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

RE Residence

Design Systems Ltd. designed a traditional Chinese residence located in Tai Tam, Hong Kong. Here is the project description: Re-think, Re-configure, Re-design, Re-cover… To discover and conceptualize RE in a familiar and everyday thing. Besides functions, traditional Chinese residences are likely to embrace philosophical wisdoms and attitude to live. The theme of this design is to reapply these concepts, in a modern manner, to some domestic furniture and appliances, such as wardrobe, Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Lift House

Japanese architecture firm Apollo Architects designed an one of a kind house in the ward of Aoba in Sendai, Japan Project description: The owner is a husband as an energy related company agent and his homemaker wife. The plot they purchased is located relatively near the Sendai downtown and this project is based on the concept of living with their newborn son. A soundproof room is arranged for the family whose hobby is movies. The garage lay open space for the masters cherished car Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Mint House

Epitaph transformed an 35 year old house located in Iwate, Japan, into a loft style house with one big family room. Here is the project description: This project is a reform of the house of 35 years old. This house is an one-storied house. The structure is a light gauge steel. The owner hoped to us for removing the partition wall that became unnecessary by the change in the family structure, and making one big room. We secured a bigger space by exposing the truss of the ceiling with Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Wooden House With Inner Courtyard

DI Bernardo Bader designed this house with a valuable “indoor environment quality” achieved by the inner garden courtyard which is hidden from outside views. Project description: A congenial alternative to the classical single-family houses in vorarlberg with their typical one-piece cubatures and poorly screened private outdoor areas because in the majority of cases the gardens are just surrounded by some hedges. The parcel of land, just measuring 500 square meter, is located in a soon-to-be Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Katameya Heights Residence

Mohamed Fares from Alchemy Design Studio designed this residence in Katameya Heights, Cairo, Egypt, that stands out amongst its fellow homes in more ways than one, as the architecture and interior design are made unique by their altered nature. Here is the project description: Alchemy’s Mohamed Fares began his transition from ordinary to extraordinary with the exterior of the house. He accents the basic design with several details; the colours are slightly altered with a neutral grey Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Paço de Arcos

Jorge Mealha designed this house in Alto do Lagoal, a neighborhood in Lisbon, that unfolds a setting where solids and voids are in display for each other. The juxtaposition of volumes creates interesting paths, exquisite views and comfortable interior spaces protected from the harsh sunlight. The play of masses create an experience which bends and moves the functional needs of the home. When you stand across the pool vertically, you see the canopy reflected and stretching the volume below Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Black Pearl House

Studio Rolf.fr renovated a 100 year old, neglected Rotterdam house into something truly unique. Here is the project description: The reconstruction of an old building in Rotterdam transforming it into my studio with house has resulted in an architectural spectacle in which has been experimented with space and time. The new metal window frames sticking out in some spots form a sharp contrast with the existing but freshly painted black facade and it’s old windows that have been painted black Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!