Ridge Apartment Complex

Japanese studios SNARK and OUVI designed a 2-stories wooden apartment built in Takasaki city, Gunma.   Gunma is the car society and, a car ownership rate per person of Gunma is the highest in Japan. The transportation by car expands a sphere of life, and this is special locality of Gunma. Usually, a context of creating architectures is quoted from a neighborhood and small area where we can go on foot. However, I quote a context from a wider range in this case and, design it by a macro scale Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Hirozakari Sake Brewery

Tyrant Kunihiko Matsuba + N-LLC transformed a former sake brewery site into an event facility to promote cultural and art events, including the Nakanojo Biennale. Project description: Our plan is to reconstruct the former Hirozakari Sake Brewery site owned by Nakanojo-machi, Gunma Prefecture, as an event facility (first period of this year). As the owner of Shima springs, Nakanojo-machi has recently been taking an active part in promoting cultural and art events, including the Nakanojo Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

FICC Inc. Office

Upsetters Architectes refurbished the office for FICC Inc., a website promotion agency in Shibuya, Tokyo. Here is the project description: The extensive office has many windows in the unusual shape and rhythmical columns. We made two boxes (rooms) in the spacious space as its entrance hall and meeting room. The rest is used as the working space and backyard. In other words, there is a clear relationship between inside and outside the boxes: entrance hall and meeting room inside, working Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Lift House

Japanese architecture firm Apollo Architects designed an one of a kind house in the ward of Aoba in Sendai, Japan Project description: The owner is a husband as an energy related company agent and his homemaker wife. The plot they purchased is located relatively near the Sendai downtown and this project is based on the concept of living with their newborn son. A soundproof room is arranged for the family whose hobby is movies. The garage lay open space for the masters cherished car Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Mint House

Epitaph transformed an 35 year old house located in Iwate, Japan, into a loft style house with one big family room. Here is the project description: This project is a reform of the house of 35 years old. This house is an one-storied house. The structure is a light gauge steel. The owner hoped to us for removing the partition wall that became unnecessary by the change in the family structure, and making one big room. We secured a bigger space by exposing the truss of the ceiling with Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Yoshizushi Sushi Shop

epitaph designed the new look for Yoshizushi, a sushi shop located in Japan. Here is the project description: This store which there was in the first floor of the building was redecorated with remodeling construction of the whole building and opened in October, 2010. The thing that we are demanded was thing that work of cock can be efficiently done and thing to make the inside of a store bright and simple space. We noted that a simple and clean impression of the sushi was not ruined. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Inb Hyogo Dress Shop

Process5 Design designed this shop located in a side street just off the main street that leads from JR Himeji Statio to the World Heritage Site of Himeji Castle. The floor plan was created so that fitting rooms are located in the middle of the space and reception, waiting and dress display spaces are arranged around these. All four walls surrounding the fitting rooms are mirrored and randomly inlaid with frames. Some of these frames simply contain mirrors but others contain displays of Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Satellites House

Studio LOOP designed this 11 meter high house located on a narrow urban area in Chiba, Japan. Project description: The initial idea of this house has started with studying to solve a local zoning and planning laws distinctly limited possible form. Within the complex zoning framework, we imagined fairly tall structure as compared to the neighborhood, and an irregular pitched roof has shaped to provide a maximum interior space and floor area. The facade with this triangle shaped roof facing Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

YKH House

ISSHO Architects designed a three-storey house for a two-generation family in the suburbs of Tokyo. Resembling separate volumes arranged and stacked on top of one another, the dwelling distinguishes separate spaces for each family unit while still remaining holistically connected through a common circulation spine. The exterior is clad in alternating metal panels. some are set in hinges to swing out, exposing the black-framed windows beneath. the roof space of the lower level volumes serve Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!