WOW Sendai Office

Upsetters Architects refurbished an office for WOW, which is a visual design studio based in Tokyo, Sendai and Florence. Here is the project description: The office is slender and located in the office building in front of Sendai Station. It also commands a panoramic view of the City and comparatively large for its staff’s number. We attempted to place as few partitions as possible, which can make the workers and visitors enjoy the beautiful panoramic view, to show WOW’s multidisciplinarity Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Panscape Bakery

Ninkipen! designed the interior for this bakery shop in Osaka. Here is the project description: This is on the first floor of the building which have particular atmosphere after buildings around here was rebuilt. First of all, we tried to regain original expression by removing reformed aluminum sashes and setting the wooden sashes. Next, in the inside, we developed the antique showcase a boulanger keeping with love by putting on the log weighs 500kg, and designed a long counter makes Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House of Reticence

FORM / Koichi Kimura Architects designed the house on a triangle site in Shiga, Japan. The building is composed of the echelon volume successive along the site form, and a high wall. The landscape-oriented facade, which is one of the external features, allows people’s line of sight to be introduced in the horizontal direction. The interior space design also takes advantage of the site width. On the first floor the entrance hall is located at the center. On its both ends are the spot gardens Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Edge House

Apolo Architects recently completed this house for a middle aged couple located in Sendai, Japan. The site is situated on a corner lot, with high levels of traffic. To resolve this issue the architects created a surrounding perimeter fence, which is part of the building itself. The reinforced concrete white outer wall os the facade has been covered in photocatalytic paint, keeping in mind aesthetics. The ground floor consists of the dining space which faces the front yard and the living Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Switch Apartment

Yuko Shibata created separate living and working areas in a Tokyo apartment by installing two mobile walls. Here is the project description: This is the interior design of a single home office. This room was previously used as a residential space. It was the owner´s intent that the floor plant could be changed to completely separate the living and office sections. This request was rendered impossible, due to the original structure being of box frame type reinforce concrete construction, Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Minimalist House

Shinichi Ogawa & Associates designed a minimalist court house for a couple in Itoman-shi, Okinawa, Japan. The house is composed of four vertical plates as exterior walls and one horizontal plate as a roof slab. A functional layout is created by inserting a void of 3×18 meters, which is the court for the house, and a wall-like furniture into the concrete structure space. The space composition is characterized by the division of the house into two areas by the wall-like furniture. The first Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Atagoyama

a.un architects design office projected a wooden house for a couple and two active boys in a site located on a small rise of land in Mie, Japan. Here is the project description: Put a 30 degree-curved wooden box on the ground which is 1.8m higher from road. By curving a little, it builds up all-round view of ocean and sky from every single room. Needed life spaces for four family members are fitted in simple plan, as compact as possible. The interior space surrounded wood is preferable Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House Sz

Miyahara Architect Office project the house to provide living environment with a rich atmosphere that is open, inwards and out, through the implementation of two different courtyards. Here is the project description: With four walls set at necessary intervals, the residence is divided into three major zones – private, public, and “plus alpha” zones –and each of these zones is segmented into individual spaces and functions using two courtyards and glass walls. The private zone Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Midorigaoka

Camp Design Inc. renovated this one unit apartment house located in Japan. The house in a big one room was built while making the space in an existing building frame. There are two spaces where the outside has invaded the building frame that are called a room terrace in the space. Additionally, the element that supports life such as the bathroom like the hut is arranged in the space, storage, equipment, and the building furniture. It is done that “Space” that is the born between the Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!