Family House in Obama

Suppose Design Office recently finished a family house in the city of Obama, in the Fukui prefecture on the sea of Japan. The client – the director of a clinic opposite the house – wished to combine openness on the ground floor to allow for parking spaces for this clients with a more protected first floor living spaces. Kitchen space, bathrooms, study corners and storage are strategically placed at the perimeter of the site to form a buffer around the living areas and bedrooms. Light and Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Insidehouse & Outsidehouse

Takeshi Hosaka Architects designed the Insidehouse & Outsidehouse, a private residence located in Tokyo, Japan. The two story wooden structure consists of two independent units which complete the home. The house is constructed in a way which allows fluid movement from indoor and outdoor spaces, as well as between the two structures. The smaller structure is considered the “outdoorhouse”, while the “indoorhouse” is the larger unit of the two. The outsidehouse has a small study which opens Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Source Flagship Store

HUGE Architects a Shanghai, China based design firm has recently completed the Source Flagship store in Beijing China. Source is a street fashion retailer and was established in Shanghai in 2006. This one-stop fashion centre of street culture sells the hottest street fashion brands from the USA, Italy, the Netherlands, UK, Australia and Japan. For their new Flagship Store in Beijing, they required that the entire store have maximum flexibility of displaying products and a warehouse-like Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Multi-tenant Project in Fukuyama

UID Architects projected a multi-tenant building to enclose a dental clinic, an beauty salon and UID’s architectural office. The building, located in a long and narrow plot surrounded on all three sides by neighboring houses, has a cedar-clad plywood shell that neatly encloses the steel structure. The dental clinic is located on the first floor while the beauty salon and the architectural office are on the send floor. Truly a mixed-program regarding the businesses in the multi-tenant building. Two Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Otake

Suppose Design Office created a design fitting house that contrast with the beautiful scenes. To the south of the house is an industrial region and a beautiful mountain range, and to the north a remarkable view of the Seto Inlans Sea and Miyajima. The north side is open even while closed, with the bedrooms, kitchen, dining area, and wide apertures. The south side is as close as possible to being outside, so the living area and terrace has a 6 meter eave, creating an equal free space with Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

M House

Akira Aoyama and Associates projected a single family residence located in Setagaya, Tokyo. The two storey house is about 130 square meters and is characterized by its whiteness. The concrete floor, white walls and bamboo trees create a clean, minimal atmosphere. Photos by Satoshi Asakawa Via What We Do Is Secret Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Wakaura by Archivi Architects & Associates

Seiichi Kubo + Yoshinobu Kagiyama + Mine Muratsuji / Archivi Architects & Associates projected a residential quarter located in the east part of the Wakaura bay in the city of Wakayama, Japan. The shape of the house makes it possible to create a big garden in the center of the site. Nature is naturally taken into all the life scenes of the house. The Japanese cedar and cypress are used as main structure material, for the floors, siding and lattice. The interior ceilings and walls are covered Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Dambara House by Suppose Design Office

Suppose Design Office designed the Dambara House for a family of four located in Hiroshima, Japan. Surrounded by other residences, the house is like a big white block of concrete. The family can gather in the first floor situated under two skylights to the north and the south, where the air flows through the living space. Via Contemporist Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!