Sighartstein Kindergarten by kadawittfeldarchitektur

kadawittfeldarchitektur designed this kindergarten located in Sighartstein, Austria, that merge with the surrounding landscape. The design of the building is developed from two horizontal layers that surround a central hall and courtyard. The two L- and U-shaped levels result in an open, multilayer structure. They become the floor, ceiling, roof and gallery for the rooms of the kindergarten, and outside they form a terrace and playground “ramp”. The spatial structure creates new views and Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Two Kindergartens in Tromso by 70șN Arkitektur

The project by 70șN Arkitektur is a result of an architectural competition for two kindergarten in Tromso, Norway. The kindergartens have been built to have the possibility of variety in the use of rooms. With very simple moves one can change each room into new rooms of various sizes and functions. There are several options for combinations and joint actions of rooms and spaces. One of the main ideas is that each base has two adjustable walls, fixed in one end and wheels on the other, that Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Gao Nursery by Klein Dytham Architecture

The Gao Nursery is another intervention of Klein Dytham Architecture at the Risonare Resort. Gao is a nursery and activity center for children and the young at heart. The space is defined by a long, wall-like pile of roughly sawn logs that separates an open, flexible and public space from a series of smaller, functionally defined rooms. Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Els Colors Kindergarten by RCR Arquitectes

The Els Colors kindergarten, designed by RCR Arquitectes, exhibits a simplicity in its composition that is achieved through the juxtaposition of sections that differ only in colour. The classrooms, communal areas and cafeteria are spread across two rectangular, single level sections, which are connected by a covered passageway that also gives access to the internal courtyard. A taller section is located above the main entrance and is used as multifunctional space. Steel is used for the Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!