Gable House

FORM / Kouichi Kimura Architects designed an open and tranquil space with a concrete wall to interrupt lines of sights and noises from the heavily traveled road. The top and bottom of the hanging wall are opened. The light that goes through the top opening is projected on the wall, and the reflected soft light is introduced into the room. The bottom opening is designed to view the yard. The two walls play a role in extending visual expansion into the inside of the house while protecting privacy. The Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House of Vision by FORM / Kouichi Kimura Architects

To provide the privacy that the client demanded, FORM / Kouichi Kimura Architects decided to enclose the lot with the trench extended beyond the building and provide an interior courtyard as the center. The enclosed space clips images from the surrounding landscapes, creating a comfortable outdoor living room that in not exposed to the outside world. The position of each opening is carefully designed. Specifically the position and form of the opening of the living/dining room with kitchen Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House of Diffusion by FORM / Kouichi Kimura Architects

FORM / Kouichi Kimura Architects designed a minimal residence for a young couple located in Shiga, Japan. The client desired an open and varied space connected with the outward world while closed inward to protect privacy from neighborhood. Reason why the windows of the home are positioned to afford views of the nearby hills but restrict views of the immediate neighborhood. Inside, the “diffused space”, which is neither single nor too much divided, provides to the owner a variety of living Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!