Birkbeck College by Surface Architects

Surface Architects won the competition to create within the Birkbeck College the permanent home of the Film & Visual Media Reserch Center. They transformed the basement, ground floor and the extension into a unique 80 seat cinema auditorium, surrounded by a media study suite, seminar rooms and offices. The beak-out spaces and stairway are an exuberant display of pure form and color. Via the cool hunter Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Modern Pantry by Jump Studios

Jump Studio have recently completed the interior of The Modern Pantry, restaurant and shop/pantry located in two elegant Georgian properties in London, UK. The style is contemporary with a homely, almost folksy, vibe, designed to complement the chef’s culinary mission: “to please the palate by using traditional and modern ingredients in new and exciting ways”. Situated on the ground floor, the glass-fronted café/restaurant is the most casual dining space. Smaller tables have lathe-turned Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Pure Groove by threefoldarchitects

threefoldarchitects designed the new shop and offices for Pure Groove Records in London. Pure Groove Recods is located in an existing building that is being completely refurbished and transformed across two floors to create a dramatic new shop, office, exhibition and performance space. The main display wall for items on sale is a series of five steel rails running around the main walls of the space, utilising laboratory clamps and fixings to hold the merchandise. The display is centred Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Olivino Delicatessen Shop by Pierluigi Piu

Olivino is a delicatessen shop designed by Pierluigi Piu complementary to the Olivomare Restaurant, with which it shares the appealing aubergine colored shopfront. The shop is limited within 40 square meters room facing the public, were a staircase protected by a full height frame-less glazed partition leads to the storage located in the basement. The perimetrical wall, adjacent to the staircase, is entirely covered by a cladding finished with a double layer of thick opaque laminated plastic Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Olivomare Restaurant by Pierluigi Piu

Olivomare is a restaurant serving seafood in London, reason why Pierluigi Pui used such peculiar decorative language using more or less clear references to the sea world and environment. The wide wall that characterizes the main dining room is entirely covered by a large cladding featuring a pattern inspired by the works of Maurits Escher. To counterpoint it, in the same room, there is a sequence of tubular luminescent tentacles evoking a stray shoal of jellyfishes or sea anemones. In the Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Slat House by Turner Castle

Turner Castle designed the extension of a small semi-detached family home in Blackheath, London. The modular timber extension wraps around the house and peeps through the adjacent trees of the rear garden and provides access onto the side terrace. The extension provides a fourth bedroom and a second bathroom on the first floor. The ground floor has been dramatically reorganized providing a new playroom and a library. The kitchen and the dining are is re-housed in the extension and benefits Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

St Paul’s Information Kiosk by Make Architiects

The St Paul’s Information Kiosk, designed by Make Architects for the city of London, has just opened close to the south entrance to the cathedral. The folded metallic envelop seamlessly wraps 140 square meter of internal accommodation, giving the building an air of lightness that allows it to sit gently in its context while achieving the necessary stability and strength required. The kiosk will sell theatre and transport tickets and provide information. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!