House in Son Serra de Marina

MD Arquitectura projected this stylish black and white house located in Son Serra de Marina, Mallorca. Thanks to the blue touch on the back of the building, the house gets its mediterranean style. Clean, white minimalistic interiors contrast with the warmth of the staircase that connect the three levels of the house. Photos by Miguel Coelho/ClicarQ Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

M House

Akira Aoyama and Associates projected a single family residence located in Setagaya, Tokyo. The two storey house is about 130 square meters and is characterized by its whiteness. The concrete floor, white walls and bamboo trees create a clean, minimal atmosphere. Photos by Satoshi Asakawa Via What We Do Is Secret Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Lourdes Bergada Store

Deardesign have just completed the new flagship store for fashion brand Lourdes Bergada in Barcelona’s massive L’illa Diagonal. Following fashion brand’s industrial and minimalistic style, Deardesign created a vast hangar-like feel by including all of the functions of the store, both client and private room, under one roof, but separating them with a curving wall. This wall, created with 1.000 pieces of beech wood, forms an igloo-like huge presence and becomes a focal point that emphasizes Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

EmbryoCare Clinic by MABarchitects

MABarchitects redesigned the interior of a flat having in mind a positive and calm environment for the gynecological clinic specialized in assisted reproduction. The 200 square meter flat is divided into two doctor offices/examination rooms, two waiting rooms, two wash closets, a kitchenette, a reception, an accounting office, and a conference room. The choice of the material and their cellular-like structure subconsciously makes reference to the nature of the work performed in the surgery Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Villa M2 by Lindvall A&D

Lindvall A&D projected a clean and minimal house located in Malmö, Sweden. The building site borders a water filled lime quarry that offers dramatic views over what has become a lake. The entrance site is facing a road with some traffic and is hence a rather closed volume. The part of the house facing the lake is more open, through the generous windows the inside of the house integrates with the surroundings. Most of the interior fittings and furniture are special designed for the house Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Waffles Sneaker Delicacies Store by BEAVERHOUSEN

BEAVERHOUSEN designed a very clean white space for the Waffles Sneaker Delicacies Store in Brussels. Taking the name literally in order, they created a world that breaths waffles. The wall behind the counter and the counter itself are covered with white tiles to give the space a bakery feeling. The shelves are simplified waffle shapes made out of coated foam. The cut-aways in the waffle shapes proudly present colorful shoes. This creates a delicious contrast while a mirror behind every Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House D by Bevk Perovic Architects

The House D, designed by Bevk Perovic Architects, is located in a prestigious neighborhood of the center of Ljubljana, Slovenia. The concept of the house was defined by the program required by the clients with a specific lifestyle. The couple wanted a house with one living room, one bedroom and a gymnasium. Despite the simplicity of the brief, the task was complex: too much program demanded for a relatively small plot of land. A large part of the house is therefore hidden in the ground Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Kvadrat Showroom by Ronan & Erwan Bouroullec

The Bouroullec Brothers have just completed the new Kvadrat showroom in Copenhagen. The minimalist, linear space displays a wall which features the tile concept clouds, adding a more organic and textured feel alongside the natural colors of the interior. The showroom boasts a large working area made from wood as well as a small seating area that provides clients with a place to relax and a view of the overall space. Photos by Paul Tahon and Ronan & Erwan Bouroullec Via Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House of Diffusion by FORM / Kouichi Kimura Architects

FORM / Kouichi Kimura Architects designed a minimal residence for a young couple located in Shiga, Japan. The client desired an open and varied space connected with the outward world while closed inward to protect privacy from neighborhood. Reason why the windows of the home are positioned to afford views of the nearby hills but restrict views of the immediate neighborhood. Inside, the “diffused space”, which is neither single nor too much divided, provides to the owner a variety of living Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

6×9 Alpine Hut by Ofis

The hut is situated in a small Alpine village in Slovenia. The client bought the site with an existing construction and hired Ofis to change the elements of the house to suit his family and open the windows towards the views. Ofis modified the existing hut of 6×9 meters with a 42 degrees pitched roof, using the same materials, such as stone, wooden columns and facade patterns taken from local typology. Sustainable issues are also used. The large corner window was positioned towards the Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!