Greenhouse by Verdickt & Verdickt Architecten

Located in Asse, Belgium, the Greenhouse, designed by Verdickt & Verdickt Architecten, stands out because of its affordability and heat trapping ability. The structure is framed by a ready-made steel structure and encased in an alternating series of super-insulating transparent glass and translucent polycarbonate plates. Extra insulation is also added at the back of the glass walls to shield certain areas of the house from the public eye. The house is furnished minimally with whites and Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House R by Bevk Perovic Architekti

Bevk Perovic Architekti designed this cottage that combines a contemporary style inspired by traditional forms with the typical alpine house. The house has an external wooden skin with sliding panels that reveal large and small openings to maximize the entry of natural light. The minimal white interior has a central staircase that connects the three levels. Via Arkinetia Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Neil Barrett Store by Zaha Hadid Architects

For the new Neil Barrett Store in Tokyo, Zaha Hadid Architects created a circular passage allowing the customers to experience the space in multiple ways and interpretations. The design shifts between architecture and sculpture, where a compact mass of surface layers unravel and fold to form the shelving display and seating. The concept of the store plays with the complementary characteristics and the related dualism between male and female. The furniture piece on the ground floor is designed Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

W-Window House by Alphaville

Alphaville designed this small house on a small site surrounded by heterogeneous buildings in Tokyo. Two triangular yards at north-east and south-west boundary point-symmetrically, making face all the windows onto these yards, and allowing the interior space to have two long vertical openings which can be sensed from everywhere. Via materialicious Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Weekend House by Takao Shiotsuka Atelier

Takao Shiotsuka Atelier projected this minimal house in the center of the site facing the sea. The first floor enjoys the yard and the second floor enjoys the sea. The slope of the ground creates a half undergroung living space that faces the garden through a half glass window. The exterior floor is covered with white gravel and its surrounded by outside walls, making it feel like the interior of a room. The second floor is designed in relation with the sea. Both ends are glass windows, Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Gonzalo Mardones Viviani Arquitectos Office

The new office of Gonzalo Mardones Viviani Arquitectos is located in the Office Building Vanguardia located in Santiago, Chile, that was designed by them. The entire building is made with a single material, steel painted in white. You can find it inside and outside of the building, even in the hall access, a six heights space with interior balconies. The architecture office is an open L shaped plan around a courtyard of 11 x 11 meters which represents the extension of the workshop and offices. The Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Villa Peet by Studio Klink

Villa Peet was designed by Studio Klink as a sequence of contrasting spatial experiences. These contrasts create a feeling of entering new worlds behind a series of rabbit holes. The absence of traditional interior doors gives the ground floor a sence of continuity, although the different space are well defined. On the ground floor a glimpse of the stairs and a small balcony give a hint of the word above. After turning the corner in the hallway one looks through the whole house straight Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Bruuns Bazaar by Murado & Elvira

To create this retail space for Bruuns Bazaar, a danish clothing brand, Murado & Elvira decided to use a single element, a micro infrastructure, that implements displays, special lighting and other facilities, in the form of a floating space drawing. Photos by Miguel de Guzm├ín Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Holiday House in the Alps by AFGH Architekten

AFGH Architekten designed this incredible holiday house located in Scheidegg, Switzerland. The building was arranged on the periphery of the property so that the option of constructing another building could be left open. The concrete cellar anchors the building in the sloping terrain and houses the entrance area and the technical servicing, on top of which is the wooden volume of the building. The concrete chimney of the open fireplace rises like a mast out of the cellar, and together Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!