House T

New additions to the family made this renovation project a challenge for Point. to search for the optimal use of available space in this house located in Torino, Italy. Project descritpion: The idea behind the project is one of educating the family to the non-conventional and multifunctional use of space. It is for this reason that it was decided to give the large existing living room space multiple functionality; the owner’s bedroom, the living and dining space and a relaxation area are Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Apartment in the Gothic Quarter

YLAB Arquitectos renovated a 130 square meter apartment with terrace, located in the hearth of Barcelona’s Gothic Quarter, in a catalogued building behind the City Hall. Project description: The original space is composed of a sequence of bright and spacious rooms connected by large arched openings, with balconies along the façade and an inner courtyard. Original features are maintained such as traditional Catalan ceilings with wooden beams and vaulted arches, as well as exterior carpentry Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

New Heng Shan Cinema

Naço Architectures renovated the Heng Shan Cinema in Shanghai, China. Project description: Heng Shan cinema was founded in 1951, it was the first new cinema after the birth of new China. When Naço joined the competition this was the situation: after 60 years of use, even after the renovation in the 90’s, the space/facade was still very old and in the public space became messy and unfriendly. The style of the main architecture is Art Deco with new sprit, material, form and scale. The Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Roche Residence

Atelier Archiplein renovated an old stove farm house located in Rochebaudin, France. Here is the project description: The goal, here, is to sublimate qualities and the feelings already present on the spot. The large gate is the basic element which generates the entire project: its symmetrical is deferred on the northern frontage generating a crossing tube of light. The limit between outside and interior disappears, operating the fusion of nature and built. The space of the ground thus Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Nicholson Residence

MAC Interactive Architects recently completed the renovation of a 70’s brick house in Sydney, Australia. The original house was dark and cluttered with separate rooms for each function with no sense of flow. The architects adapted and modified the house to suit the changing needs of its long-standing owners. The interior was presented as a spatial design program within which the client can express themselves. Via Contemporist Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Higashi-Matsubara

Ken’ichi Otani Architects projected the renovation and extension of an eighteen-year-old house for two families in Setagaya, Tokyo. Here is the project description: This is a renovation and expansion project of an eighteen-year-old house for two families. Only the part for the young family was renovated with an addition. The house is located in a reasonably good residential area of suburban Tokyo. The site has a good garden with abundant trees on the south side. A tall orange tree provides Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!