Thin Office

Studio SKLIM designed this office space for an IT company and multi-media setup in a refurbished postwar building in Singapore. Given the creative clientele, the design of the working environment aims to provide wide flexibility to allow for maximum overlap of working trajectories. The resulting space aims to remain anonymous and to provide a blank canvas for various work scenarios and possibilities. The pre-existing split levels in the long and slim space offered the possibility of playing Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Tanjong Beach Club

Takenouchi Webb designed the Tanjong Beach Club located on Sentosa island. Intended as an all day destination venue, the club brings together the elements of a hotel and private club with an all-day dining restaurant, outdoor bars and a large infinity edge pool. The overall concept for the building is a modern, tropical, open development that sits directly on the beach and dissolves the boundary between indoor and outside areas. The tropical modern design mixes elements of classic yacht clubs, Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Salad Shop

Asylum designed this new fast-food / ready-to-go restaurant in Singapore with a slogan that reads “for herbivores, carnivores and everything else in-between”. Animal silhouettes created as the core design language reflects the bran philosophy. Passersby outside the restaurant are allowed glimpses of the interior through massive cutout shapes os forks and spoons on a plywood feature screen. While cement screed flooring and plywood fittings accentuate the organic space, graphic printed stools Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

31 Blair Road

ONG&ONG renovated an Art Deco style terrace house into an austere neutral living space in Singapore. Here is the project description: Many historic elements were left untouched in the 306 square meter space, retaining the site’s historical essence and providing a quaint contrast to the unit’s modern interior. 

What distinguishes this conservation house from most others is the unorthodox first floor layout which places the kitchen and dining space right at the entrance. This Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Hatched Restaurant

Outofstock recently completed the interior of Hatched, a casual restaurant in Singapore that serves breakfast all-day. The restaurant is located in a fifty-year old student dormitory building next tot he National University of Singapore’s Law Campus, serves up a curious array of egg-inspired dishes and desserts catering to a youthful target audience. The intent behind the design was to create a cozy and fun dining atmosphere which identifies with the restaurant’s theme of breakfast and Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Enclose Open House

Robin Tan from Wallflower Architecture + Design kindly send us one of their latest projects, the Enclose Open House located in Singapore. Here is the project description: The owners wanted a spacious, contemporary house that would be as open as possible but without compromising security and privacy at the same time. Surrounded by neighbours on four sides, the solution was a fully fenced compound with a spatial programme that internalised spaces such as pools and gardens, which are normally Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Aesop Store in Singapore

March Studio have hung 30 km of coconut-husk string from the ceiling of a new shop in Singapore for Australian skincare brand Aesop. The interior was inspired by the twine used to tie the companys gift boxes. The entire store is framed with meticulously detailed grids that suspend twine from the ceiling. The idea is to work with a sombre material palette in an unexpected way. Via dezeen Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The White Rabbit Restaurant by Takenouchi Webb

The White Rabbit, designed by Takenouchi Webb, is a restaurant and bar housed in an awe-inspiring and beautifully-restored old chapel located off the Dempsey area in Singapore. The primary goal was to restore as many of the existing details as possible, drawing a clear line between the old and new parts of the building through detaching the new elements away from the existing. Natural materials such as copper, steel, marble and timber, treated as raw as possible to complement the patina of Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!