Raiffeisen Bank

NAU designed the new bank in Zurich for Raiffeisen dissolving traditional barriers between customer and employee, creating a new type of “open bank”, a space of encounter. Advanced technologies make banking infrastructure largely invisible; employees access terminals concealed in furniture elements, while a robotic retrieval system grants 24 hour access to safety deposit boxes. This shifts the bank’s role into becoming a light-filled, inviting environment – an open lounge where customers can Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Lumino House

Davide Macullo Architects projected another stunning house located in the Swiss Alpine village of Lumino. This house stands as a monolithic element, quietly complementing and echoing its context. The surrounding area is characterized by traditional store built houses, many of which date back centuries and are marked by their use of this single contraction material. The new house is intended of the vernacular; its exposed reinforced concrete from recalls the revered strength and resonates Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Warehouse Office

Daniele Claudio Taddei Architect projected the new office for an upcoming IT company in an old warehouse with 4 meters high ceilings located in Zürich, Switzerland. Here is the project description: We tried to adapt the needs of the new function without impairing the existing structure: we added some 3 meter high rooms into the room leaving 1 meter of open space to the ceiling, and the much needed acoustic ceilings and walls were also carefully inserted. Several indirect lights highlight Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Nafi Salon by ZMIK & SÜDQUAI patente.unikate.

Swiss design studio ZMIK in collaboration with SÜDQUAI patente.unikate. have refurbished a hair salon in Basel, wallpapering the entrance with photocopies from Vogue magazine. The Nafi Salon is divided into two distinct areas by the change in wall and floor coverings, from vintage prints and timber flooring in the reception area to the minimal white salon. Via CubeMe Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House Sigg

nimmrichter cda projected this wooden three floor house located in Dietlikon, Switzerland. The basement of the house contains the garage, and the necessary storage and equipment rooms. The ground floor consists of a large open space for eating, cooking and living. This area is zoned by a wooden box, which contains the entrance with wardrobe, the vertical development and also from the outside accessible guest toilet. Upstairs are the bedrooms, a bathroom and a balcony incised into the bulk. Photos Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Conversion House Grieder Swarovsky by Fuhrimann Hchler Architekten

Fuhrimann Hchler Architekten redesigned the house with modernistic character for a young couple, a gallery owner and an artist, located in Ksnacht, Zrich. The opening of a gallery for contemporary art in the ground floor not only revitalized the house but also transformed it into a partial, semi-public buildings that profited the whole surrounding residential area. This functional reorientation and the shift in the spatial program added an additional dimension to the house; an exciting Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

L House by Philippe Stuebi

Philippe Stuebi designed an expressive volumetric as a result of the particular form of the plot located in Bakus, Zurich. The concept was to string together the requested spaces to one movement going through the house. Each room receives its completely specific character in size and form: conical entry are with wardrobe and guest wc, large cubic double-story entrance hall, triangular loggia as color area, double-story inside rounded library which is downstairs three sided glazed, etc. The Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Feldbalz by Gus Wustemann

Gus Wustemann designed a three-storey sculpture that contains the family life overlooking the Lake Zurich, Switzerland, where everybody meets and circulates on the first floor. The sculpture separates the parent’s area which is on the top and the children’s area which lies underneath. The children live in the garden where everything is white, happy, but protected by the family sculpture. There is the access to the garden and the pool, the playing, active area. The main living area is connected Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Sempachersee Golf Club by Smolenicky & Partner

Smolenicky & Partner designed two new buildings for the Sempachersee Golf Club, the largest golf club in Switzerland located 15 km from Lucerne. The new buildings, in connection with the enlargement of the course, include the club house and restaurant building and the new maintenance building. The club house is situated on the topographical crest where the vista opens out into a view over the lake and the Alps of inner Switzerland. The three main functions of the project, the public restaurant, Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Mountain Chalet by EM2N

Located in a beautiful swiss mountain meadow, which in summer is used as pasture and in winter as a ski run, EM2N decided to stretch the house upwards in order to capture the spectacular view from all sides. Apart from a gravel driveway, no fence, no embankment or ditch, nor any landscaping alter the area. In its external appearance, the building varies from its dark wood planking and small window openings to huge panorama windows. Inside, instead of separating walls, there are vertical Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!