Cut and Fold House

Ashton Porter Architects remodeled a Victorian house in Twichenham, near London. The remodelation also included the design of a new addition. Project description: An imprint of the existing front facade of the house is relocated within a floating stainless steel frame to the front of a new side addition. This floating facade is separated from both the new addition behind and existing house by a band of structural glass. The new addition is characterised by its separation and glass connection Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Folly Restaurant

The Folly is a unique restaurant in the city center of London where flowerpots are used as chip bowls and lampshades, you find growing herbs on your table, a garden lounge and a flower shop. This restaurant is a splendid example of what makes a venue memorable rather than just superficially impressive. There’s a decidedly relaxed approach to service, and with sharing boards and dishes such as crispy squid with ginger, pink peppercorns and citrus mayo and chicken satay with peanut sauce and Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Snog Covent Garden

Cinimod Studio has designed the fourth London location for Snog Pure Frozen Yogurt: a surreal orchard of seating and twisting trees reaching up to an undulating canopy of light. Located at 5 Garrick Street, the site was one the location of an apple store dating back to the 1860′s. This provided the inspiration for the contemporary design, in which a modern day orchard of trees reach up towards a sky canopy of perpetually animated light, gently pulsing and swaying in the imagined breeze of Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

K-Space Concept Store

6a Architects designed a new concept store for the sportswear brand K-Swiss located in London. The brief was to produce a retail space that located new and classic K-Swiss products alongside other culturally related objects (CD’s, books, …) representing similar brand values. The key function of the space was its ability to transform at a moment ‘s notice from a working retail space into an open, unbranded space for music or art events. The installation for both permanent and temporary spaces Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Black Cloud by Heather & Ivan Morison

Artists Heather & Ivan Morison, in collaboration with architect graduate Alex Sash Reading, designed a temporary structure called The Black Cloud, situated in the Victoria Park in Bristol, UK. The structure is a deconstructed geodesic dome, made up of 152 unique timber triangles, creating a form that appears to lurch across the park. The Black Cloud will remain in place over the next months hosting programmed events, as well as events by local residents and visitors. Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Aesop Store in Notting Hill

After opening the first Aesop London Store in 2008, Aesop decided to open a new one in the cosmopolitan district of Notting Hill. Located in an old jewel-size store, they decided to change little, respecting its classically understated elegance, inherent warmth and hearteningly abundant light. Photos by Malou Burger Via yatzer Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Snog Soho by Cinimod Studio

Cinimod Studio have created the second of Snog Pure Frozen Yogurt store, this time located in the heart of London’s vibrant Soho. In this store they introduce a different quirk in the design: a bubbling ceiling. This lighting feature is comprised by 700 glass globes containing LED lights and presents a new level of visual excitement and public engagement. Under this effervescent ceiling, a gleaming white counter reaches almost the full length of the store, presenting the assorted fresh Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Garden Museum by Dow Jones Architects

Dow Jones Architects renovated the Garden Museum housed in the old church of St. Mary at Lambeth, London. While the historic structure remains untouched, the museum welcome visitors to a newly designed interior with a sequence of individual spaces for exhibitions, the permanent collection, education, café and shop. The architect projected a free standing timber structure that fits into the existing church like an unexpected modernist puzzle box. The colors of the wood match the stone walls, Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Birkbeck College by Surface Architects

Surface Architects won the competition to create within the Birkbeck College the permanent home of the Film & Visual Media Reserch Center. They transformed the basement, ground floor and the extension into a unique 80 seat cinema auditorium, surrounded by a media study suite, seminar rooms and offices. The beak-out spaces and stairway are an exuberant display of pure form and color. Via the cool hunter Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Modern Pantry by Jump Studios

Jump Studio have recently completed the interior of The Modern Pantry, restaurant and shop/pantry located in two elegant Georgian properties in London, UK. The style is contemporary with a homely, almost folksy, vibe, designed to complement the chef’s culinary mission: “to please the palate by using traditional and modern ingredients in new and exciting ways”. Situated on the ground floor, the glass-fronted café/restaurant is the most casual dining space. Smaller tables have lathe-turned Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!