Pure Groove by threefoldarchitects

threefoldarchitects designed the new shop and offices for Pure Groove Records in London. Pure Groove Recods is located in an existing building that is being completely refurbished and transformed across two floors to create a dramatic new shop, office, exhibition and performance space. The main display wall for items on sale is a series of five steel rails running around the main walls of the space, utilising laboratory clamps and fixings to hold the merchandise. The display is centred Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The North Wall by Haworth Tompkins

The North Wall, designed by Haworth Tompkins, is a new arts center for St. Edwards School in Oxford that incorporates a visual arts gallery, dance studio and theatre. The buildings, which forms part of the boundary between the school campus and the street, comprises a flexible 250 seat courtyard theatre, a fully equipped drama studio, a dance studio and a visual arts gallery, along with full front and back of house facilities for in house productions and professional touring companies. The Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Blade Factory by OSA

OSA office for subversive architecture designed in 2006 a temporary structure for the roof of The Blade Factory, a 700 square meter space that is part of the new art center complex. The architecture office created an interesting, playful structure that inhabits the roof and one vertical side of The Blade Factory. The installation is a building as well as an outdoor installation, literally embracing the building and connecting its roof with ground level. The structure physically divides the Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Olivino Delicatessen Shop by Pierluigi Piu

Olivino is a delicatessen shop designed by Pierluigi Piu complementary to the Olivomare Restaurant, with which it shares the appealing aubergine colored shopfront. The shop is limited within 40 square meters room facing the public, were a staircase protected by a full height frame-less glazed partition leads to the storage located in the basement. The perimetrical wall, adjacent to the staircase, is entirely covered by a cladding finished with a double layer of thick opaque laminated plastic Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

St Paul’s Information Kiosk by Make Architiects

The St Paul’s Information Kiosk, designed by Make Architects for the city of London, has just opened close to the south entrance to the cathedral. The folded metallic envelop seamlessly wraps 140 square meter of internal accommodation, giving the building an air of lightness that allows it to sit gently in its context while achieving the necessary stability and strength required. The kiosk will sell theatre and transport tickets and provide information. Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

East Beach Cafe by Heatherwick Studio

The East Beach Cafe just opened to the public in Littlehampton, England. The Cafe, designed by Heatherwick Studio, is sliced diagonally and open to the sea. The opening is filled with glass doors and windows, being able to operate during inclement weather. The shell of the building, made with steel that will rust and gain character as it ages, provides its skin and structure. Via dezeen Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!