House Am Oberen Berg

Alexander Brenner Architekten designed this spectacular house located in Stuttgart with fantastic views over the pool towards the valley. Project description: When approaching the building via the access road an in-depth layered picture is discernible. The northeast side of the house is an addition/a combination of white cubes. Each of them is recognizable as an individual structure when viewed from close up, but seen from a distance, they merge to form a unified whole. As you enter Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Raiffeisen Bank

NAU designed the new bank in Zurich for Raiffeisen dissolving traditional barriers between customer and employee, creating a new type of “open bank”, a space of encounter. Advanced technologies make banking infrastructure largely invisible; employees access terminals concealed in furniture elements, while a robotic retrieval system grants 24 hour access to safety deposit boxes. This shifts the bank’s role into becoming a light-filled, inviting environment – an open lounge where customers can Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

FICC Inc. Office

Upsetters Architectes refurbished the office for FICC Inc., a website promotion agency in Shibuya, Tokyo. Here is the project description: The extensive office has many windows in the unusual shape and rhythmical columns. We made two boxes (rooms) in the spacious space as its entrance hall and meeting room. The rest is used as the working space and backyard. In other words, there is a clear relationship between inside and outside the boxes: entrance hall and meeting room inside, working Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Mint House

Epitaph transformed an 35 year old house located in Iwate, Japan, into a loft style house with one big family room. Here is the project description: This project is a reform of the house of 35 years old. This house is an one-storied house. The structure is a light gauge steel. The owner hoped to us for removing the partition wall that became unnecessary by the change in the family structure, and making one big room. We secured a bigger space by exposing the truss of the ceiling with Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Inb Hyogo Dress Shop

Process5 Design designed this shop located in a side street just off the main street that leads from JR Himeji Statio to the World Heritage Site of Himeji Castle. The floor plan was created so that fitting rooms are located in the middle of the space and reception, waiting and dress display spaces are arranged around these. All four walls surrounding the fitting rooms are mirrored and randomly inlaid with frames. Some of these frames simply contain mirrors but others contain displays of Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Office Loft F27

schlosser+partner transformed a two-storey urban apartment in the north of Graz, Austria, into a multi-functional loft serving as home and office. Here is the project description: The concept “Black or White“ is the underlying idea of a radical new design for an urban apartment in the north of Graz. Modern architecture has transformed a two-storey apartment built in the 1990s into a multi-functional loft serving as home and office. Whereas the owners see the apartment as the perfect Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Inkanta Design Store

NC-office designed the interior for this retail store located at the 1111 Building on Lincoln Road in Miami Beach. The space is defined by two walls which contain the display cases. The walls are inflected to engage the customer from the exterior and to provide an integrated display at the storefront. The kink within the walls increases the display surface area while at the same time making every portion of the store visible to the sales-person. The sales area is defined by stainless steel Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Carrara House

Andres Remy Arquitectos designed this house on an irregular lot with rustic and crafted stone that defines and separates the entry zones from the living spaces. A blind and evocative entrance makes a strong impression on the house. The white of the carrara marble dominates the interior architecture. With the white walls and ceilings, the house appears to arise from within the water. The touches of color are used for small details and decorative objects, dominating the white color and the Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Collector’s Loft in New York

UNStudio designed the interior of this loft located in Manhattan that explores the interaction between a gallery and a living space. The existing loft space was characterized by challenging proportions: the space is long and wide, but also rather low. gently flowing curved walls were introduced to virtually divide the main space into proportionally balanced spaces. This created zones of comfortable proportions for domestic use, while simultaneously generating a large amount of wall space for Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!