Brouwersgracht Loft

Remco Wilcke of CUBE Architecten and his partner Marloes van Heteren of SOLUZ Architecture designed this distinctive loft located on the first floor of a historic warehouse in the center of Amsterdam. When they found the monument it was still in use as a warehouse, as two separate long and dark rooms of 100 square meter each. They bought the place and hoped the council would let them change the status to “dwelling”, which they did after all the plans were submitted. So in 2008 the old warehouse Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Ruiz-Maasburg Penthouse

Spanish architect Héctor Ruiz-Velázquez designed the interior of this black and white penthouse in Madrid. Here is the project description: The conquest of the square meter has become one of the major concerns of our times. The unaffordable prices and the shortage of living areas in the city have called for a redefinition of the spaces we live in. In this attic of only 60 square meters inside and 50 square meters of terrace/patio in the center of Madrid, we tried to use every centimeter Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Firma Office

This office of the architectural design studio Firma is situated in a converted apartment of an early 20th century building in Sarajevo. The studio’s interior of 65 square meters comprises of two rooms an enfilade, and a small kitchen and toilette. The principal design objectives were based on the idea to create a bright and “optimistic” space, by employing white, reflective surfaces and mirrors, which both amplify natural lighting, and visually expand relatively small space. Monochromatic Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House of Reticence

FORM / Koichi Kimura Architects designed the house on a triangle site in Shiga, Japan. The building is composed of the echelon volume successive along the site form, and a high wall. The landscape-oriented facade, which is one of the external features, allows people’s line of sight to be introduced in the horizontal direction. The interior space design also takes advantage of the site width. On the first floor the entrance hall is located at the center. On its both ends are the spot gardens Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Kuzina Restaurant

Ismini Karali Design created a restaurant where greek tradition meets modern architecture in the heart of Cape Town, South Africa. Here is the project description: Kuzina is a new greek restaurant in the heart of Cape Town. It’s soothing ambience due to white leather bench seatings, luxurious textiles, unique lighting fixtures, bright fresh modern look. The highlight of the restaurant is the private dining area which can host comfortably 30 guests. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Edge House

Apolo Architects recently completed this house for a middle aged couple located in Sendai, Japan. The site is situated on a corner lot, with high levels of traffic. To resolve this issue the architects created a surrounding perimeter fence, which is part of the building itself. The reinforced concrete white outer wall os the facade has been covered in photocatalytic paint, keeping in mind aesthetics. The ground floor consists of the dining space which faces the front yard and the living Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Thin Office

Studio SKLIM designed this office space for an IT company and multi-media setup in a refurbished postwar building in Singapore. Given the creative clientele, the design of the working environment aims to provide wide flexibility to allow for maximum overlap of working trajectories. The resulting space aims to remain anonymous and to provide a blank canvas for various work scenarios and possibilities. The pre-existing split levels in the long and slim space offered the possibility of playing Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Paço de Arcos

Architect Jorge Mealha designed this house located on an impressively sloping site in Paço de Arcos, a neighborhood in Lisbon, using an arrangement of several solids trying to attenuate the overall mass. The house form proposes a dialogue between a range of different solids and voids, using light to draw or reflect on the surfaces, proposing a changeable reading of space and volumes during the day. The metal screening/shading devices, create large smooth textured surfaces on the facade Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

31 Blair Road

ONG&ONG renovated an Art Deco style terrace house into an austere neutral living space in Singapore. Here is the project description: Many historic elements were left untouched in the 306 square meter space, retaining the site’s historical essence and providing a quaint contrast to the unit’s modern interior. 

What distinguishes this conservation house from most others is the unorthodox first floor layout which places the kitchen and dining space right at the entrance. This Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Fredensborg House

NORM Architects recently completed this house located on a sloping property north of Copenhagen, built on five small plateaus connected by steps, reflecting the shape of its surrounding terrain. As you enter the central hall of the house a grand staircase welcomes you to the highest point of the property, consisting of three different plateaus connecting the master bedroom, the living area, kitchen and dining area that connects serenely in one continuous space. The different areas of the house Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!