Losan Group Office

Multinational timber company, Losan Group, chose Mas Arquitectura to carry out an important reform in his main office, placed in Spain. Project description: The project was able to create new spaces in a limited space. After weeks of hard work, the new office was ready and able to reflect on its installations Losan’s main ideas: “Give solutions to your customer, respect for environment, energetic control, quality and new technologies”. The company’s guidelines are reflected in each space: Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

RE Residence

Design Systems Ltd. designed a traditional Chinese residence located in Tai Tam, Hong Kong. Here is the project description: Re-think, Re-configure, Re-design, Re-cover… To discover and conceptualize RE in a familiar and everyday thing. Besides functions, traditional Chinese residences are likely to embrace philosophical wisdoms and attitude to live. The theme of this design is to reapply these concepts, in a modern manner, to some domestic furniture and appliances, such as wardrobe, Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Mint House

Epitaph transformed an 35 year old house located in Iwate, Japan, into a loft style house with one big family room. Here is the project description: This project is a reform of the house of 35 years old. This house is an one-storied house. The structure is a light gauge steel. The owner hoped to us for removing the partition wall that became unnecessary by the change in the family structure, and making one big room. We secured a bigger space by exposing the truss of the ceiling with Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Wooden House With Inner Courtyard

DI Bernardo Bader designed this house with a valuable “indoor environment quality” achieved by the inner garden courtyard which is hidden from outside views. Project description: A congenial alternative to the classical single-family houses in vorarlberg with their typical one-piece cubatures and poorly screened private outdoor areas because in the majority of cases the gardens are just surrounded by some hedges. The parcel of land, just measuring 500 square meter, is located in a soon-to-be Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Schenecke House

Atelier d.org designed the house on a slope in Reinhardsmunster, France, linking a living space to the land, which extends onto its roof. Project description: Slopes are considered outstanding locations that allow to think about housing differently: structuring, or re-structuring the so-called “classical” models are eased by allowing variations of the natural flat layout due to the slope. To make the most of the slope, the layout of the proposed house is in between a digged in building Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Kendrick House

Studio B Architects designed this small three level property part of a Historic Lot Split in Aspen, Colorado. The Swiss style house has a floating stair linking them and also serves as a light shaft to the lower level with its open detailing and light. The public upper level is wrapped by a large walkway serving two decks and there is a spiral staircase from the rear deck that accesses the rooftop terrace. This walkway provides privacy for the house and acts as a roof for the entry into the Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Mazzo Restaurant

Concrete Architectural Associates recently complete the interior of the Mazzo Restaurant in Amsterdam. Here is the project description: It’s a typical Amsterdam building: narrow and very deep spaces fused together with different floor and ceiling levels, which automatically provides a natural positioning for the restaurant. 
The first part has a five-meter high ceiling and faces directed outwards. The perfect area for a bar, where guests can order a fast espresso or have a drink at Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

B8 House

56.02 Architects designed the B8 House located in an area characterized for strong winds that run through the pacific coast. Here is the project description: All the “wet” areas and the BBQ are condensed in a one wall that runs through the entire south facade, this decision helped to create more flexible spaces. One of the main goals was to expand the constructed area, without increasing the original budget assigned to the house, to the related activities and situations that would Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Villa Mecklin

Huttunen Lipasti Pakkanen Architects designed a residence nestled into the landscape of Naantali, Finland. Here is the project description: The Villa Mecklin is located in the Finnish archipelago. It sits in a small depressions in the rock, its sheltered terrace extending over the summit of the rock. In connection with the shoreline sauna, there is also a stove-heated cabin for guests. The building materials selected for Villa Mecklin are uncontrived, basic ones suited for the archipelago. Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Hatched Restaurant

Outofstock recently completed the interior of Hatched, a casual restaurant in Singapore that serves breakfast all-day. The restaurant is located in a fifty-year old student dormitory building next tot he National University of Singapore’s Law Campus, serves up a curious array of egg-inspired dishes and desserts catering to a youthful target audience. The intent behind the design was to create a cozy and fun dining atmosphere which identifies with the restaurant’s theme of breakfast and Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!