Parliament Office

This is the new office headquarters interior of Parliament Design, a creative company in Portland, Oregon. The design features a number of pieces made from salvaged and reclaimed materials, including salvaged pizza ovens, street signs and wood from of crates, a barn and a church. Photos by Lincoln Barbour Via Contemporist Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Scala Vinoteca

Kokkinou – Kourkoulas Architects projected Scala Vinoteca, a real metropolitan diamond and the newest entry into mature wining and dining located the very fashionable and fabulous heart of Athens, in Kolonaki. With a strong resemblance to Spanish vineries, they gave the place a simple character and strong attitude through the use of simple materials such as wood and aluminum. But the leading role here is for the fiberglass shell chairs by Eames. Photos by George Fakaros Via Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House Sigg

nimmrichter cda projected this wooden three floor house located in Dietlikon, Switzerland. The basement of the house contains the garage, and the necessary storage and equipment rooms. The ground floor consists of a large open space for eating, cooking and living. This area is zoned by a wooden box, which contains the entrance with wardrobe, the vertical development and also from the outside accessible guest toilet. Upstairs are the bedrooms, a bathroom and a balcony incised into the bulk. Photos Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Lakeside House

NOW Office designed the Lakeside house as a place to meet and spend time together for a multigenerational family. The plan investigates how architecture can be actively used by the inhabitants to moderate between a collective experience and individual privacy. All specific, functional spaces are compact, and gathered around a large living room that opens to the magnificent lake view. The sleeping alcoves and bedroom are intimate spaces that can be closed or opened to the common central Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Munich Flagship Store

Deardesign projected the Munich flagship store located in the shopping center L’illa Diagonal in Barcelona. Dark-glass surfaces, mirrors, metal trees and cage-like boxes hanging from the ceiling, recreate a carefree, experimental and impermanent atmosphere. The angular and clunky space with its hard edges and seemingly moving parts give the store a playful, skate-style look. Photos by Po lCucala Special thanks to Eric Dufourd from Deardesign for sharing. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Field Chapel in Bödigheim

The students of the College of Architecture at the Illinois Institute of Technology, in collaboration with Ecker Architekten, designed and executed the ecumenical church in Bödigheim, Germany. The task of the design was to create a place of spirituality and quite reflection, but also a place that welcomes hikers and cyclists who appreciate a rest stop that has a sense of beauty. The structure is visible from afar but can only be reached by foot or by bicycle via a steep country lane. A Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Slit House

Atelier Zhanglei designed the house to fit in the historical context of Nanjing City, China, with a new form of concrete facade. The entire structure, even the roof, are made from concrete with a 5 centimeter horizontal wood textile strips which share the same scale with neighbor buildings of brick build almost 100 years ago. Showing the transparency of the house in its public part with deep openings, limited on the east and west where the neighbors are. Photos Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Studio Space by Nicolas Tye Architects

The new studio, its materiality and simplicity, gently resting in the countryside, forms an expression of Nicolas Tye Architects ideology. The studio’s building strategy is based on an elegant rectangle of predominantly glazed elevations capped and enclosed at each end by larch timber clad “book ends”. Cor-ten detailing further enhances the sense of place, reflecting the old, discarded agricultural machinery and steelwork of the barn. Accommodation comprises of a reception and seating area Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!