Petting Farm by 70F Architecture

70F Architecture projected the petting farm for the city of Almere, Netherlands, on the exact location where the old farm used to be, before burning down in the early 80’s. Built on the remaining foundation, the wooden box has an open facade system for the upper half of the building, allowing the wind to ventilate the whole farm continuously. Half of the building is the stable, while the other half consists of toilets, storage and on the second floor an office and storage. There are no Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Wakaura by Archivi Architects & Associates

Seiichi Kubo + Yoshinobu Kagiyama + Mine Muratsuji / Archivi Architects & Associates projected a residential quarter located in the east part of the Wakaura bay in the city of Wakayama, Japan. The shape of the house makes it possible to create a big garden in the center of the site. Nature is naturally taken into all the life scenes of the house. The Japanese cedar and cypress are used as main structure material, for the floors, siding and lattice. The interior ceilings and walls are covered Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The Black Cloud by Heather & Ivan Morison

Artists Heather & Ivan Morison, in collaboration with architect graduate Alex Sash Reading, designed a temporary structure called The Black Cloud, situated in the Victoria Park in Bristol, UK. The structure is a deconstructed geodesic dome, made up of 152 unique timber triangles, creating a form that appears to lurch across the park. The Black Cloud will remain in place over the next months hosting programmed events, as well as events by local residents and visitors. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

WISA Wooden Design Hotel by Pieta-Linda Auttila

Pieta-Linda Auttila designed the WISA Wooden Design Hotel, an architectural gem of wood situated in the maritime heart of Helsinki. The WISA Wooden Design Hotel is an outstanding example of wood’s versatility. Here, wood works both as a load-bearing structure and decor in walls, ceilings and floors. The first that catches the eye is the atrium courtyard in the center with its long curved pine boards half-covering the patio forming a trellis that titillates the imagination. The wood makes Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

El Japonez Restaurant by Cherem Serrano Arquitectura

Cherem Serrano Arquitectura projected a large open space full of light where vegetation is incorporated in an original way. El Japonez restaurant is like a glass box sited in the middle of an urban landscape with a natural living wall, which runs the entire length of the restaurant. The presence of wood contributes to the game of shapes and textures through the use of 10x10cm cubes that welcomes the guests, continues through the ceiling and ends covering the entire bar. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

GSC Group Offices by SOM

SOM designed the financial office combining a technologically work environment with the finishes of an upscale hotel, tying the design together with a large-scale work of contemporary art. The New York City headquarters of GSC Group is a warm environment that immerses workers in light and views of nature, using a sophisticated glass wall illuminated form behind by diffused light. The modular design allows the workstation layout to be quickly reconfigured. A communicating stair provides Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Courtyard House by Studio Junction

Studio Junction designed an infill housing as an alternative urban typology. By converting a contractor warehouse in a mixed-use industrial neighborhood, the ambition was to create a modern, affordable home and studio for a family of four. The design of the house is generated by an emphasis on the views and activities of the interior courtyards, where all the windows look inwards. Photos by Rob Fiocca & Peter Tan Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Flake House by OLGGA Architects

Flake House is a two-piece, transportable log cabin designed by French architects OLGGA , that will be exhibited at the Festival Estuaire 2009 in Nantes, France. The house, a nomadic, road-gauged dwelling, has been conceived to clad the places wherever it lands, as to transpose them in an unusual vision. The interior finish is smooth and stripped down as to contrast with the traditional look of the external log cladding. Photos by Fabienne Delafraye Via dezeen Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

6×9 Alpine Hut by Ofis

The hut is situated in a small Alpine village in Slovenia. The client bought the site with an existing construction and hired Ofis to change the elements of the house to suit his family and open the windows towards the views. Ofis modified the existing hut of 6×9 meters with a 42 degrees pitched roof, using the same materials, such as stone, wooden columns and facade patterns taken from local typology. Sustainable issues are also used. The large corner window was positioned towards the Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Boolean by Torafu Architects

Torafu Architects designed Boolean, an interior installation for the cafe space located at the entrance of the Faculty of Medicine Experimental Research Building in the University of Tokyo. At first the place was just a waiting room with a vending machine and covered with hard materials such as stone. In order to create a warmer space they used two L-shaped wooden objects placed in a different orientation, one as a partition wall and the other for a bench. Cutting circles out of the partition Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!