Black Pearl House

Studio Rolf.fr renovated a 100 year old, neglected Rotterdam house into something truly unique. Here is the project description: The reconstruction of an old building in Rotterdam transforming it into my studio with house has resulted in an architectural spectacle in which has been experimented with space and time. The new metal window frames sticking out in some spots form a sharp contrast with the existing but freshly painted black facade and it’s old windows that have been painted black Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Villa in the Woods

Zecc Architecten projected this new villa located on a wide constructing site in the woods of Soest, in the Netherlands. The villa has a spatial connection between the three floors thanks to the void that goes from the basement to the second floor. Standing at front entrance a view over the void, directly into the garden, is provided. Functions as the toilet, wardrobe and closets are connected to this void. The parapet around this void continues smoothly into these functional spaces and make Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Chapel House by Zecc Architecten

Like the Water Tower House, this is another great conversion by Zecc Architecten. This time they restored an old chapel located in Utrecht, Netherlands, into a spacious apartment. The character of the little chapel has been respected and enhanced were possible. The windows maintained the original stained-glass up on high, the firm only added one floor high window on the street side to increase daylight. The interior balcony, that hold the organ, define the different living areas such Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Water Tower House by Zecc Architecten

Zecc Architecten restored and converted this water tower into a residence. The steel floor of the water tank divide the tower in two. In the bottom part is the traditional part of the house, with the kitchen, the living room and the kids bedroom. Above, in the water tank, is the parents place with a bedroom, a sauna and a study. To reinforce the relation with the garden and get more daylight inside, the tower has been cut open in the bottom part. The water tower keeps the industrial character Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!